Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμες για μπουρεκακια (απο ολο τον κοσμο)
Ζύμες για μπουρεκακια (απο ολο τον κοσμο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 06/03/14
 Ζύμη τύπου κουρού γιά μπουρεκάκια
Υλικά
  • Περίπου 750 γραμ αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλ.γλ. μπέικιν
  •  1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη
  • 1/2 φλυτζ γιαούρτι στραγγισμένο
  • 1/2 κ.γλυκ. σοδα φαγητού
  • και αλάτι 2 κουτ.γλυκ περίπου
  • για επάλειψη
  • 1 κρόκο αυγού
 Ζυμώνοντας προσθέτουμε το αλάτι και την σόδα σε δυό δόσεις για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη μας και μαλακή
Ζύμη γιά μπουρεκάκια και πίτσα
Υλικά
  • 550 περίπου γραμ αλεύρι απλό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1/2 φλυτζ βιτάμ
  • 10 κουταλιές της σούπας γάλα και
  • 1 ελαφρά χτυπημένο συγό
Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη
 Ζύμη μοναδικά αφράτη και λαχταριστή

 Μία ζύμη που όσοι την έχουν δοκιμάσει, έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. Την χρησιμοποιώ σε όλες σχεδόν τις ατομικές πιτούλες που φτιάχνω, χρόνια τώρα δεν την αλλάζω με τίποτα.

Αυτήν την φορά έβαλα μέσα της κιμά με μυρωδιες, και έφτιαξα πεντανόστιμες κιμαδόπιτες.
Να πως τις έφτιαξα:

Τα υλικά μας:
  • Για την ζύμη
  • 420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • λίγο πιπεράκι
Ετοιμάζουμε την ζύμη:
  • Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
  • Την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι.
  • Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με το σύρμα, να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Η ζύμη μας είναι μαλακή, ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια μας (θα την λατρέψετε αυτήν την ζύμη, πιστέψτε με!!)
  • Την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
  • Με έναν μικρό πλάστη, ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο σχεδόν στρογγυλό, όχι πολύ λεπτό.
  • Μοιράζουμε την γέμιση του κιμά σε 8 ίσα μέρη και την απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης που έχουμε ανοίξει, στο κέντρο και κατά μήκος της ζύμης.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα το πάνω και κάτω άκρος και κατόπιν σκεπάζουμε την γέμιση με τα δύο πλαϊνά, ανασηκώνοντάς τα προς τα μέσα.
  • Βάζουμε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
  • Τις αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι οι πίτες μας να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  • Τις απολαμβάνουμε ζεστές ή και σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καλή επιτυχία!!
ΓΙΑ Empanadas Κρεατο-Μπουρεκάκια Μεξικάνικα
  Υλικά για τη ζύμη

  •  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/4 κ.γ. αλάτι
  •  170 γρ. κρύο βούτυρο σε πολύ μικρά κομματάκια
  •  1 αβγό χτυπημένο
  •  4-5 κ.σ. κρύο νερό
 Εκτέλεση
  •  Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αβγό και ρίχνουμε το βούτυρο.
  •  Το βούτυρο το ενσωματώνουμε ελαφρώς, πιέζοντας με 2 πιρούνια προς αντίθετη κατεύθυνση 3 με 4 φορές. Η ζύμη δεν θα είναι ομοιογενής, μπορεί κάποιο κομμάτι βουτύρου να φαίνεται,αλλά δεν μας πειράζει. Τα κομμάτια που είναι σκόρπια θα τα ενώσουμε με το νερό , το οποίο θα ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά. Θα πάρουμε δηλαδή τα κομμάτια της ζύμης και με τη βοήθεια του νερού θα τα πιέσουμε απλώς μεταξύ τους χωρίς να ζυμώσουμε.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  •  Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
ΓΙΑ Samosas, Τραγανες πικάντικες μπουκίτσες από ΙΝΔΙΑ
Τα τηγανίζετε
Ζυμη Ινδική συνταγή για πιτάκια με πολλά μπαχαρικά και αρώματα!
 Υλικά
  • • 150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • • 100 γραμμ. καλαμποκάλευρο
  • • ½ κ.σ. αλάτι
  • • 125 ml ηλιέλαιο
Για Zakouska ΓΚΡΕΠΝΑΪΑ απο Ρωσσια
 ρεκτικα πιτακια με μανιτάρια και κοτοπουλο
Γινονται σε φορμακια για μαφφινς

Υλικά για τη ζύμη:
  •  500 ml γάλα
  •  1 κ.γ. αλάτι
  •  2 κ.γ. ζάχαρη
  •  1 κυβάκι μαγιά
  •  Ηλιέλαιο
  •  3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτελεση
  • Ανακατεύετε τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί. Παίρνετε ατομικά φορμάκια για σουφλέ και τα γυρίζετε ανάποδα σε ένα ταψί. Κόβετε μπάλες από τη ζύμη και καλύπτετε μ’ αυτές τα φορμάκια, για να δημιουργήσετε φωλίτσες. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.Κατοπιν τα γεμιζετε με την γεμιση σας πασπαλιζετε με τριμενο τυρι και τα... γκρατινάρετε!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11847
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/03/14 )