Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μύδια με πένες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 15/03/14

P1040935
Εύκολο, νόστιμο, οικονομικό και νηστίσιμο φαγητό

Υλικά
  • 1 ½ κιλό μύδια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ πιπεριά πράσινη(προαιρετικά)
  • ½ πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
  • ¾ κούπας χυμό ντομάτας
  • ½ κούπας κρασί λευκό
  • ½ κ. σ πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 1/3 κούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 500 γρ. πένες
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα τρίβουμε με σύρμα κάτω από άφθονο νερό. Αφαιρούμε και το «μουστάκι» (είναι αυτό με το οποίο το μύδι προσκολλάται στο περιβάλλον στο οποίο ζει). Επειδή όμως μόλις αφαιρέσουμε το μουστάκι, το μύδι πεθαίνει, το κάνουμε την τελευταία στιγμή όταν πρόκειται να τα μαγειρέψουμε και ποτέ νωρίτερα. Το μουστάκι δεν το κόβουμε, το τραβάμε προς τα πάνω για να βγει όλο από μέσα.

Μετά τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου ανοίξουν. Τα κατεβάζουμε και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Αυτά δεν τα τρώμε. Τα βγάζουμε από το όστρακο και κρατάμε λίγα για διακόσμηση.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας και έτσι επιτυγχάνουμε το να γλυκάνει ο πελτές .Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό ντομάτας, το αλάτι (με μέτρο γιατί τα μύδια είναι αλμυρά), το πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε και μισή κούπα νερό. Μόλις η σάλτσα μας δέσει, ρίχνουμε τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα για 2 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί τα μύδια σκληραίνουν και συρρικνώνονται. Σβήνουμε τη φωτιά και απομακρύνουμε το φαγητό μας από το ζεστό μάτι.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει και 2 κουταλιές λάδι, 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού του πακέτου. Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό 2 λεπτά να τραβήξει τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

P1040940
Καλη επιτυχία

Αν δεν νηστεύετε στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα τριμμένη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2323
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/03/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός