Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Πολίτικος Νο.02 (παραδοσιακός) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Πέμπτη, 20/03/14
Υλικά
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι βανιλίνη ή καλύτερα πραγματική βανίλια
Εκτέλεση
  • Καβουρδίζουμε το βούτυρο με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) ανακατεύουμε, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
  • Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
Φορμάρουμε για λίγη ώρα, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγα από τα αμύγδαλα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3346
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )