Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες με πατάτες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Τρίτη, 01/04/14
Υλικά:
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση μαριναρισμένες
  • 1 ρίζα άνηθο, κομμένη σε κύβους
  • 250 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1/2 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φετούλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
  • Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε και τις φέτες λεμονιού.Αφήνουμε να πάρουν βράση, και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6755
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/04/14 )