Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γρανίτα Πεπόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 28/06/07

Χρόνος :10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φρούτο πεπόνι χωρις τη φλούδα
  • 200 γρ.ζαχαρη
  • 100 γρ.νερο
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε το πεπόνι στο multi
Σε ένα κατσαρολακι έχουμε βάλει 100 γρ νερό που βράζει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και τα 2 κουταλάκια χυμό λεμονι.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά
Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας.
Και τώρα το εντυπωσιακό tip της μαμάς.Συνήθως οι γρανίτες μπαίνουν σε μπολ και κάθε 1 ώρα πρέπει να τις χτυπάμε με μίξερ χειρός για να σπάσει ο πάγος.
Εμείς όμως κάνουμε το εξής.Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοκυψελες είτε πλαστικές είτε σακουλάκια για παγάκια με τη βοήθεια ενός μικρού χωνιού.
Έπειτα τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Την επόμενη μέρα τα παγάκια μας είναι έτοιμα.

Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε λοιπόν γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε τα χτυπάμε για λίγο στο multi μας (εάν είναι πολύ σκληρά με 1 κουταλάκι νερό)και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο ποτήρι.
Μπορούμε να έχουμε έτοιμα γρανιτοπαγακια από διάφορα φρούτα στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε ωραίες εντυπωσιακές δίχρωμες ή τρίχρωμες γρανίτες

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 17795
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 28-06-2007 21:30
 
Πολυ εξυπνη ιδεα με τα παγακια!! Το μουλτι δεν σπαει με τον παγο?
 
Melenia
2. 29-06-2007 11:22
 
οχι μελενια μου δεν σπαει.δεν ειναι πολυ σκληρα παγακια σαν αυτα του νερου.αν παρολα αυτα το μηχανημα ζοριζεται προσθεστε 1 κουταλια ωερο ή χυμο της αρεσκειας σας και η γρανιτα με ενα χτυπημα θα ειναι ετοιμη
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )