Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσια φιλέτα με μπέικον και τυρί
Μοσχαρίσια φιλέτα με μπέικον και τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Δευτέρα, 21/04/14
Υλικά
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 80 γρ. μπέικον σε λεπτές και κοντές λωρίδες
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα όπως το μπέικον
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 80 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί κομμένο σε κομματάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον.
  • Προσθέτουμε το αγγουράκι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε κρασί, τον προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (ώστε να σχηματιστεί κρούστα) και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
  • Οταν τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει σαν κρέμα.

Βάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα σερβίρουμε με πατάτες (φούρνου ή τηγανητές) ή ρύζι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3060
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/02/15 )