Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τουρσί σπιτικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 01/05/14
Υλικά (για 1 ή 2 γυάλινα βάζα)
  • 1 κιλό λαχανικά διαφορά κουνουπίδι,καρότο,αγγούρι,πιπεριές,κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 200 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ. του γλυκού mix πιπεριού σε κόκκους
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 600 γραμ. αλάτι χοντρό
  •  800 ml νερό
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ½ λίτρο νερό και το αλάτι.
  • Μόλις πάρει βράσει ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το νερό,το ξύδι, το μπαχαρικά, και τα βράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε και το δεύτερο μείγμα να κρυώσει. Όταν το πρώτο μείγμα κρυώσει (το νερό με το αλάτι) βάζουμε μέσα τα λαχανικά και τα αφήνουμε για δυο ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα η δυο βάζα τα γεμίζουμε με το δεύτερο μείγμα και τα κλείνουμε καλά. 

Καταναλώνεται κατευθείαν και διατηρείται στο ψυγείο για 2 μήνες.

Buon apettito!!

everythingcook.blogspot.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )