Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ομελέτα Ισπανική Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Πέμπτη, 08/05/14
Υλικά:
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμύδι στο τηγάνι κα νακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι προσθέτοντας λίγα λίγα τα λαχανικά. Τα αφήνετε να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους.
  • Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με νερό και αλατοπίπερο και ρίχνετε το μείγμα στα λαχανικά. Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί από την μία πλευρά για 3’-4’ και γυρίζετε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη διπλώνετε μέσα στο τηγάνι και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά.

Αν χρειάζεστε σπάτουλα για να γυρίσετε την ομελέτα μέσα στο τηγάνι, τότε τη διπλώνετε πρώτα μέσα στο τηγάνι, στα δύο, και μετά την ξεδιπλώνετε πάλι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.

Μια ωραία παραλλαγή της ομελέτας αυτής είναι η ομελέτα με τυρί φέτα. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη μισή ομελέτα και γυρίζεις την άλλη μισή από πάνω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3268
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/05/14 )