Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστάκια με ανανά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Κυριακή, 11/05/14
Υλικά
Για το κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια κακάο
  • 1 κούπα αλεύρι
Για την κρέμα:
  • 450 γρ. ανανά από κονσέρβα
  • 1 1/2 κουταλάκι ζελατίνα
  • 1/4 της κούπας νερό
Για την επικάλυψη:
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά ινδοκάρυδο
  • 30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Λιώνουμε το βούτυρο, το βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε τα υλικά μας.
  • Μόλις γίνουν αφράτα προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε.
  • Αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε το νερό σε μπεν μαρί και διαλύουμε την ζελατίνα.
  • Χτυπάμε τον ανανά στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό με την ζελατίνα και αφήνουμε να κρυώσει
  • Απλώνουμε την γέμιση πάνω από το κέικ, σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η επικάλυψη.
Για την επικάλυψη:
  • Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
  • Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από το γλυκό μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1943
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/05/14 )