Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Γλυκιά πίτα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς
Γλυκιά πίτα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Σάββατο, 17/05/14
Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 500 γρ. αχλάδια
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 100 γρ. ψίχα φουντουκιού
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • Βούτυρο για την φόρμα
Εκτέλεση
  • Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο multi, τους βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο (κρατήστε μια κουταλιά από το βούτυρο στην άκρη) τα 2 αυγά, την βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα έως ότου απορροφηθούν τα αυγά.
  • Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα τηγάνι λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε τα αχλάδια, περιχύστε τα με το μπράντι και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς κουνώντας το τηγάνι, για να μην κολλήσουν τα αχλάδια.
  • Αλείψτε μια φόρμα με βούτυρο και ντύστε τη με ένα φύλλο σφολιάτας, σκεπάζοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Αλείψτε το φύλλο με μαρμελάδα, βάλτε τα αχλάδια από πάνω σε στρώσεις, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό το πλαϊνό φύλλο στη φόρμα.
  • Βάλτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ενώστε τα φύλλα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια του φύλλου, αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά περίπου.

Προσθέστε λίγη φρυγανιά στο μίγμα της γέμισης για να απορροφηθούν τα υγρά του φρούτου.

Όταν χαράξετε την επιφάνεια του φύλλου κάντε μερικές βαθιές χαρακιές για να φεύγει ο ατμός που δημιουργείται.

Αντικαταστήστε το μπράντι με χυμό πορτοκαλιού αν το γλυκό προορίζετε για παιδιά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3120
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/05/14 )