Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καζάν ντιπί Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Κυριακή, 18/05/14

Kazan, στα Τουρκικά σημαίνει ένα πολύ μεγάλο σκεύος που χρησιμοποιείται στη fωτιά, Dibi, σημαίνει ο πάτος…άρα Kazan Dibi είναι ο πυθμένας ένας πολύ μεγάλου σκεύους. Αποτελεί την ανατολίτικη εκδοχή της crème brulle. Γλυκό που κατάγεται από την Ανατολία, πέρασε στις γαστρονομικές παραδόσεις των Οθωμανών και από εκεί σε μας. Από τα πιο δημοφιλή γλυκά τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως. 

Υλικά
  • 5 κούπες φρέσκο γάλα με όλα του τα λιπαρά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο (κατά προτίμηση πρόβιο)
  • 1 κούπα αλεύρι μαλακό
  • 2 κουταλιές corn flour
  • 6-7 βανίλιες
  • Κανέλα
Εκτέλεση
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό ανικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια ζάχαρη, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και το βγάζουμε από το φούρνο.
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το corn flour και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ια 8-10 λεπτά .Προσέχουμε όμως να μην κολλήσει, για αυτό το ανακατεύουμε συνέχεια με απαλές κινήσεις (είναι ευαίσθητο).
  • Περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό το πολύ σε χαμηλή φωτιά.
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ξανά ανακατεύουμε απαλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο αντικολλητικό σκεύος που έχουμε την καραμελωμένη ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά το πολύ. Αν θέλετε η γεύση να είναι λιγότερο ¨καμένη¨ ψήνετε σε λιγότερο και το αντίθετο αν θέλετε η γεύση να είναι έντονα ¨καμένη¨.
  • Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε με το σκεύος σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφού πλέον έχει κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά το καζάν ντιμπί από το σκεύος και πασπαλίζουμε με κανέλα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/05/14 )