Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Αφιερώματα arrow Συμβουλές για το ψήσιμο στα κάρβουνα
Συμβουλές για το ψήσιμο στα κάρβουνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τετάρτη, 21/05/14

Όλα στην ώρα τους

  • grilled_225Ξεκινήστε εγκαίρως την προετοιμασία των κρεατικών. Μπορούν να μείνουν κάποιες ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
  • Ψαρικά και θαλασσινά πρέπει να ετοιμάζονται ή να μαρινάρονται απευθείας την ημέρα που θα ψηθούν.
  • Σαλάτες ζυμαρικών, πατατοσαλάτες κ.λπ., καθώς και ντρέσινγκ για φρέσκες σαλάτες, ντιπ και σως μπορούν να ετοιμαστούν το ίδιο πρωί ή από την προηγούμενη.
  • Αν σκοπεύετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί, ετοιμάστε τη ζύμη με τη μαγιά από το προηγούμενο βράδυ, αφήστε την στο ψυγείο να φουσκώσει, και βγάλτε την εγκαίρως για να φτάσει πριν από το ψήσιμο πάλι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προετοιμασία

  • Ανάψτε την ψησταριά σας εγκαίρως. Μια ψησταριά με κάρβουνα χρειάζεται περίπου 30 - 45 λεπτά για να πυρώσουν καλά τα κάρβουνα.

Ασφάλεια

  • Η ψησταριά πρέπει να είναι σταθερή και να στηρίζεται καλά, καθώς επίσης και να έχει επαρκή απόσταση από τον τοίχο του σπιτιού και τους γείτονες, για να μην ενοχλείται κανείς από τον καπνό και τις μυρωδιές.
  • Σε άμεση πρόσβαση πρέπει να υπάρχει ένας κουβάς με άμμο και ένας πυροσβεστήρας ή μια κουβέρτα για περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Για να ανάψετε τα κάρβουνα μη χρησιμοποιείτε βενζίνη ή οινόπνευμα, αλλά μόνο ειδικό υγρό ασφαλείας για ανάφλεξη.

Η ώρα της σχάρας

  • Ο κάθε ψήστης έχει και τη δική του άποψη όσον αφορά στο ιδανικό χρώμα του ψημένου κρέατος ή την ιδανική απόσταση ανάμεσα στα κάρβουνα και τη σχάρα. Αυτό που ισχύει πάντως σε κάθε περίπτωση είναι ότι δεν πρέπει να στάζει λίπος στα κάρβουνα, γιατί τότε καπνίζουν και μυρίζουν και αυτό είναι ανθυγιεινό. Γι' αυτό καλό θα ήταν να επαλείφετε συχνά τα ψητά σας με λάδι ή μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Γύρω από την ψησταριά

Φροντίστε δίπλα στην ψησταριά να υπάρχει ένα τραπέζι για να τοποθετείτε τα ψητά και τα σύνεργά σας, για να γλιτώσετε τα άσκοπα πέραδώθε στην κουζίνα.
Τι θα χρειαστείτε σε γενικές γραμμές:

  • εξαρτήματα ψησίματος, κυρίως την ειδική τσιμπίδα
  • ενδεχομένως μεταλλικά σουβλάκια
  • οπωσδήποτε αλουμινένια ταψιά, πιάτα
  • μαχαιροπίρουνα για τα μεζεδάκια του ψήστη
  • μια πιατέλα για τα ψητά
  • γάντια φούρνου.

Το τραπέζι: Μια χαλαρή υπόθεση

  • Το μπάρμπεκιου είναι γενικά μια χαλαρή δραστηριότητα, μπορείτε να φάτε και όρθιοι ή να τσιμπολογάτε μεζεδάκια με το χέρι. Αυτό που θα χρειαστείτε λοιπόν είναι αρκετές χαρτοπετσέτες και για τα μεγάλα κομμάτια κρέατος μαχαίρια που να κόβουν καλά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3271
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )