Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κόκορας με χυλοπίτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Παρασκευή, 23/05/14
Yλικά (για 6 άτομα)
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κόκορα γύρω στο 1,5 κιλό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ντοματοχυμό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
  • Καψαλίζετε τον κόκορα, τον καθαρίζετε καλά και τον κόβετε σε κομμάτια.
  • Βάζετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες.
  • Στη διάρκεια του ροδίσματος προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε με προσοχή, για να μην καεί.
  • Σβήνετε με το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και νερό.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει 1 ώρα και 15'.
  • Όταν μαλακώσει, μεταφέρετε το υγρό σε πήλινο σκεύος με σκέπασμα, όπου θα βράσουν οι χυλοπίτες (το υγρό πρέπει να είναι 4πλάσιο από τις χυλοπίτες).
  • Ψήνετε μέχρι να κοχλάσει το υγρό και ρίχνετε τις χυλοπίτες.
  • Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, για να μη διαλυθεί ο κόκορας, και σκεπάζετε το σκεύος.
  • Ψήνετε το φαγητό στους 160° C, 20'-25'.

Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3720
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-05-2014 09:06
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΠΑΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΙ; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/05/14 )