Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα-κέικ μελιού με γέμιση καραμελωμένο γάλα και καρύδια
Τούρτα-κέικ μελιού με γέμιση καραμελωμένο γάλα και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 29/05/14

Τούρτα-κέικ μελιού με γέμιση καραμελωμένο γάλα (dulche leche) και καρύδια

Υλικά
  • 1 απλό κέικ που του έχουμε προσθέσει 4 κουταλιές μέλι γιά το άρωμα και ιδιαίτερη γεύση στην ζύμη του.
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα για να κάνω την γέμιση καραμέλα σε μπαίν μαρί βρασμένο σε κλειστά κουτιά με νερό για 2 ώρες.
  • 1 κουτί κτυπημένη σαντιγί
  • 1 φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
  • Φτιάχνω το κέικ κανονικά και προσθέτω και το μέλι στην ζύμη του,
  • Πρέπει να το ψήσω η ολόκληρο και να το κόψω σε 6 λεπτούς πάτους με μαχαίρι η σπάγγο, ή γιά πιο εύκολα να το κάνω σε λεπτούς πάτους με τον παρακάτω τρόπο:
  • Σχεδιάζω 6 κύκλους σάν το μέγεθσς της τούρτας που θέλω...δηλ πχ. σάν ρηχό πιάτο φαγητού...και κόβω την λαδόκολλα να χωράνε στο ταψί κουζίνας που θα τα μεταφέρω για ψήσιμο ένα- ένα.
  • Επάνω σε κάθε κύκλο μοιράζω και απλώνω την ζύμη του κέικ να γίνουν 6 λεπτά κέικς πάτοι μετά το ψήσιμο.
  • Τα βάζω σέρνοντας με προσοχή στο ταψί και τα ψήνω σε προ- θερμασμένο φούρνο λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα βγάζω και αφού κρυώσουν ξεκολλάω τα χαρτιά.
  • Παίρνω μια πιατέλα μεγαλύτερη και τοποθετώ την πρώτη βάση και απλώνω ένα στρώμα όχι πολύ παχύ από καραμελλωμένο γάλα και από επάνω βάζω το δεύτερο , το τρίτο μέχρι και το πέμπτο με τον ίδιο πάντα τρόπο..
  • Τον έκτο πάτο του κέικ τον κάνω ψίχουλα σε ένα μπώλ...
  • Παίρνω την χτυπημένη σαντιγί και την απλώνω γύρω γύρω και από επάνω από την καραμέλα ρίχνω το ψιχουλιασμένο κέικ.
  • Επάνω στην σαντιγί ρίχνω μπόλικα καρύδια γύρω γύρω.

Η τούρτα είναι ετοιμη!

Καλή επιτυχία και... καλοφάγωτη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3989
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/06/14 )