Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυρόπιτα Νο.21 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Παρασκευή, 30/05/14
Υλικά:
  • 25-30 φύλλα σφολιάτας
  • 200-300 γραμμάρια φέτα
  • άλλο τόσο γραβιέρα (όσο πιο πολλά τυριά τόσο το καλύτερο)
  • 2 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
  • Βιτάμ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα (πλήρες καλύτερα)
  • 4 αυγα
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι (επίσης τριμμένο)
  • ΟΧΙ αλάτι
Εκτέλεση 
  • Σε ένα σχετικά ευρύχωρο αλλά και πλατύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και το αλεύρι ώστε να δέσουν.
  • Όταν δέσουν (προσέχοντας να μη  σβωλιάσει το αλεύρι) ρίχνουμε το γάλα (μην το βγάλετε κατευθείαν από το ψυγείο, άστε το καμιά ώρα να ζεσταθεί), και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο (στη μύτη του κουταλιού) πιπέρι (με το μάτι) ανακατεύοντας πάντα, τα τυριά (τριμμένα), και αφου το βγάλουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε και τα 4 αυγά (χτυπημένα αλλά όχι πολύ όπως για ομελέτα).
  • Εν τω μεταξύ, έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 190 βαθμούς, έχουμε λιώσει κάμποσο βιτάμ και αρχίζουμε: Βάψιμο με το πινέλο βιτάμ, στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο, βάψιμο, φύλλο κτλ για 8-10 φύλλα. Φυσικά περισσεύουν από το ταψί (μέτριο πυρέξ ή κάτι αντίστοιχο) και αφού βάλουμε τη γέμισή μας, τα γυρνάμε προς τα μέσα.
  • Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε ξανά φύλλο-βάψιμο για άλλα 10-12 φύλλα (καλύτερα να έχει περισσότερα φύλλα από πάνω παρά από κάτω)
  • Όταν τελειώσουμε, χαράζουμε μερικών πόντων πάχους (όχι μέχρι κάτω) είτε οριζοντίως είτε καθέτως την πίτα μας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 
  • Ψήνουμε 45 λεπτά ώς 1 ώρα και περιμένουμε να κρυώσει πριν την σερβίρουμε

Καλή σας επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1872
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/06/14 )