Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα
Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τρίτη, 03/06/14
Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1 μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
  • μπαχαρικά : πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικά, κάρυ
  • μυρωδικά : βασιλικό, ρίγανη , μαϊντανό, 1-2 φυλλαράκια δάφνη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι, ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. Κέτσαπ
  • λίγα μανιτάρια
  • πένες
Εκτέλεση
  • βράζουμε το κοτόπουλο στη χύτρα για 7-10 λεπτά περίπου με λίγο νερό για να πάρουμε το ζωμό του. Συγχρόνως έχουμε βάλει νερό με αλάτι στην κατσαρόλα για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
  • Μόλις το κοτόπουλο ψιλοβράσει, το βγάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε το ζωμό του. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες (πέτσες, κοκάλα κλπ κλπ τα πετάμε). Παίρνουμε ένα τηγάνι με τέτοιο ύψος τοιχωμάτων ώστε υπολογίζουμε να χωρούν οι πένες μας μέσα και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει τσιγαρίζουμε απ’όλες τις πλευρές τα κομμάτια κοτοπούλου. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε προς τσιγάρισμαν το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτουμε 1 κουτάλα από το ζωμό και περιμένουμε να το πιει. Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα με ζωμό και λίγο πριν το πιει όλο του ζουμί, χύνουμε το ούζο και περιμένουμε να ξεθυμάνει. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, 1-2 κουταλιές κέτσαπ (προαιρετικά), λίγη ζάχαρη, αλάτι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μεσαία φωτιά για ένα δεκάλεπτο περίπου, τόσο όσο να μείνει τόση ποσότητα σάλτσας όση εμείς το επιθυμούμε Αν νομίσουμε ότι χρειάζεται περ/ρο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος φροντίζουμε να προσθέτουμε από το ζωμό.
  • Όταν έχουν βράσει οι πένες και τις έχουμε στραγγίξει, τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς για να πάει παντού η γεύση
Σερβίρονται με μπόλικο κεφαλοτύρι… 
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1685
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 05/06/14 )