Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Μύδια μπίρας τηγανητά με σκορδαλιά
Μύδια μπίρας τηγανητά με σκορδαλιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 18/06/14
Υλικά
  • 1-2 φλιτζάνια σκορδαλιά του εμπορίου ή σπιτική
  • 1 φλιτζάνι μπίρα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα (μόνο η σάρκα)
Εκτέλεση
  • Αδειάστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιουργήστε μια κοιλότητα στη μέση. Προσθέστε την μπύρα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.
  • Σκουπίστε τα μύδια σε χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βουτήξτε τα μύδια, περίπου μια ντουζίνα τη φορά, στο κουρκούτι και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας το επιπλέον κουρκούτι να στάξει.
  • Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Στραγγίξετε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι.
  • Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μύδια, σε δόσεις.

Σερβίρετε αμέσως τα ζεστά τηγανιτά μύδια με τη σκορδαλιά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3126
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/06/14 )