Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι στιφάδο Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Σάββατο, 21/06/14
Υλικά και εκτέλεση
  • Φρέσκο ή κατεψυγμένο,το βράζουμε πιο πριν σε μέτρια φωτιά για κανά μισάωρο, για να μαλακώσει και να καθαρίσει καλύτερα.
  • Κόβουμε τα πλοκάμια από τη ρίζα (κόβονται εύκολα γιατί έχουνε μαλακώσει) στα 3 ή 4 (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα πλοκάμια) και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με κάμποσο ελαιόλαδο και 3-4 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Μπορείτε να βάλετε και περισσότερο λάδι, ανάλογα με το πόσο λαδερό θέλετε το στιφάδο.
  • Ανακάτευουμε μέχρι να μυρίσουν και με προσοχή μην καούνε τα κρεμμύδια
  • Μόλις τσιγαριστεί το μείγμα και μυρίσει, το σβήνουμε με ξύδι. Άμα θέλετε, μπορείτε και με κόκκινο κρασί. Συνέχιζουμε ν'ανακατευουμε, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι αρκετά απάνω από τα πλοκάμια και ρίχνουμε άλλα 7-8 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια, κομμένα και αυτά σε ροδέλες. Ριχνουμε ταυτόχρονα μια κουταλιά της σούπας αλάτι, πιπέριι και άμα θελετε και καμμιά πατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου

Καλή σας επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2920
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-06-2014 14:06
 
ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!
 
pastaflora
2. 27-06-2014 13:02
 
μαλλον δε καταλαβατε, δεν λεω μια κουταλια της σουπας αλατι .. ετουτο ελειπε :eek
 
fabiulus

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/06/14 )