Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτοπουλο .. κινεζικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 24/06/14
Υλικά
  • 300-400 γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ καρότα κομμένα julienne
  • 200 γρ κολοκυθάκια κομμένα julienne
  • 200 γρ βλαστάρια σόγια (συγνώμη για τη μετάφραση αλλά δεν ξέρω πως τα λένε στα ελληνικά!)
  • 200 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • σάλτσα σόγια
Εκτέλεση
  • Κόβετε σε φετάκια το κοτοπουλο, το βάζετε σε ένα μπωλ με μερικές κουταλιές σόγια και λίγο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά).
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχετε wok) ρίχνετε το λαδι, τα λαχανικα, το κρεμμύδι και μερικες κουταλιες σουπας σογια (εγω ριχνω 10-15 ml). Σε χαμηλη φωτια και με κλεισμενο το καπακι τα αφηνετε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα. Δε βαζετε νερο αφου πρωτον βγαζουν τα μανιταρια και δευτερον μαγειρευονται με τον ατμο.
  • Όταν εχουν μαλακωσει τα λαχανικα ριχνετε το κοτοπουλο. Παλι με κλεισμενο καπακι αφηνετε μεχρι να μαγειρευτει.

Στο φαγητό προσωπικά δεν βάζω αλάτι γιατί η σαλτσα σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρη. Βεβαια ο καθένας με τα γούστα του.

Αν δε σας αρέσει το κοτόπουλο μπορείτε να το φτιάξετε με μοσχάρι.

Μπορείτε να φτιάξετε σπαγγέτι σόγια ή ρύζι.

Λευκό κρασάκι και καλή σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4750
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 28/06/14 )