Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέπες αλμυρές στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 01/07/14
Υλικά
Για την ζύμη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλέυρι
  • 1 αυγό
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές λάδι(ελαιόλαδο)

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 300 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε τον χυλό και ανακατεύουμε καλά (ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί). Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Βάζουμε ένα φλιτζάνι κάθε φορά και γυρίζουμε περιστροφικά για να δημιουργηθεί η κρέπα την γυρίζουμε και απο τις 2 πλευρές να πάρει καλά.
  • Στο ίδιο τηγάνι που φτιάξαμε τις κρέπες βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (γύρο στις 4 κοταλιέα της σούπας) και ρίχνουμε το κρεμμύδι..αφήνουμε να σοταριστεί
  • Προσθέτουμε την πιπεριά και αφήνουμε πάλι λίγο ώσπου να "μαραθεί", έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε λίγο ακόμη, στην συνέχεια το ζαμπόν και αφήνουμε για κανένα λεπτάκι...
  • Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ ( 200γραμ)και χαμηλώνουμε την φωτιά στην μισή της ένταση...ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει χυλός..προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε για να γίνει πηχτό..μετα απο 5 λεπτά κατεβάζουμε απο την φωτιά...
  • Βάζουμε μια κουταλία της σούπας ή του γλυκού σε κάθε κρέπα (ανάλογα με το πόσο μεγάλες έχουν γίνει) μείγμα και τυλίγουμε ρολό..τοποθετούμε σε ταψί με σειρά...
  • Αφού βάλουμε όλες τις κρέπες στο ταψί ρίχνουμε απο πάνω 100 γραμμάρια γάλα εβαπορέ και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να λιώσει καλά το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει...

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4298
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 03/07/14 )