Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Μυδοπίλαφο Νο.03 (με σάλτσα κρασιού)
Μυδοπίλαφο Νο.03 (με σάλτσα κρασιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 12/08/14
Υλικά (για 4 άτομα):
  • 2,5 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
  • 250γρ. καθαρισμένα μύδια
  • 2 κ.σ. αρακάς
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. καρότο σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3/4 φ.τ. λάδι
Για τη σάλτσα:
  • 6 γ.κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 φ.κ. άσπρο κρασί
  • 6 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. καφτερή μουστάρδα
  • ½ σκελίδα κοπανισμένο σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Βράζετε τα μύδια σε ελάχιστο νερό. Στραγγίζετε, χωρίς να πετάξετε το ζωμό τους.
  • Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον αρακά, το καρότο, το καλαμπόκι και τα μύδια στο λάδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το ζωμό και τόσο νερό ώστε το σύνολο (ζωμός+νερό) να είναι 6,5 φ.τ.
  • 'Οταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το κρασί, το οποίο ρίχνετε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
  • Απλώνετε σε πιατέλα μαρουλόφυλλα και αδειάστε το ρύζι (αφού κρυώσει) από φόρμα του κέικ.
  • Περιχύνετε τη σάλτσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/08/14 )