Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.29 (New York Cheesecake) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Παρασκευή, 29/08/14
New York Cheesecake
Υλικά 

Υλικά για την βάση:

  • 150γρ. μπισκότα digestive
  • 75γρ. βούτηρο λιωμένο
  • 75γρ. παξιμάδια
  • ½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για την κρέμα:

  • 125γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 600γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:
  • New York Cheesecake

    Βάζουμε τα μπισκότα, το παξιμάδι και το αλάτι στο μπλεντερ και χτυπάμε εως ότου γίνουν σκόνη.
  • Ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτηρο και βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα δαχτυλίδι.
  • Βάζουμε την φόρμα για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο κι αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με κουτάλι, όχι με το μίξερ.
  • Τα τοιχώματα της φόρμας τα βουτηρώνουμε για να ξεκολλάει εύκολα αφού ψηθεί.
  • Προσθέτουμε πάνω στην βάση μας το μίγμα που μόλις φτιάξαμε.
  • Βάζουμε το γλυκό στον φούρνο στους 170βαθμούς για άλλα 40 λεπτά.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα της φόρμας και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Παίρνω ένα κιλό φράουλες, τις χτυπάω στο μπλέντερ και απλώνω πάνω στο γλυκό αφού έχει κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.

Είναι πολύ πιο νόστιμο αν καταναλωθεί αφού έχει μείνει 24 ώρες στο ψυγείο.

Για επικάλυψη φυσικά μπορείτε να βάλετε ό, τι θέλετε

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3948
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 02-09-2014 10:21
 
Ωραίο!
 
Marinaki
2. 02-09-2014 18:55
 
Ωραία συνταγή. Οι φράουλες έτσι όπως είναι απλά στο μπλέντερ χωρίς τίποτα άλλο?
 
voula
3. 05-09-2014 10:06
 
ναι εγω τις χτυπησα απλα στο μπλεντερ :)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/08/14 )