Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Καραμελλες αλμυρες με λαχανικα
Καραμελλες αλμυρες με λαχανικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 13/09/14
____001_425
Καραμελλες αλμυρες με λαχανικα, για μπουφε και τα τα παιδακια
Υλικά
  • Φύλλο κρουστας ή σπιτικό σε πολύ φαρδιές και μακρόστενες λωρίδες κομμένο.
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κολοκυθακια
  • 2 καρότα σε κυβακια
  • 1 1/2 φλυτζάνι αρακα βρασμενα ελαφρά σε αλατισμένο νερό
  • σουρωμένα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  • 1 ½ φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμενη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ . σουπας μουστάρδα
  • 2-3 κουτ σούπας λάδι για άλειμμα
  • ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
  • Κτυπαμε τον κροκο με την μουσταρδα και προσθετουνε την κεφαλογραβιέρα
  • Τα προσθετω στα λαχανικά και τα ανακατεύω.
  • Απλωνω στο φύλλο μου απανω μια κουταλια απο το μειγμα και το τυλιγω σε ρολό και το στρίβω στις ακρες σαν καραμελλα.
  • Αλείφω με λίγο γαλα ή αυγό το φύλο να ροδίσει. Αν θελω ρίχνω και λίγο σουσάμι
  • Τα ψηνω για 10 λεπτα να ροδισουν

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 19-09-2014 08:47
 
Πολύ ωραία ιδέα.Θα δοκιμασθεί σύντομα.
 
trapoulitsa
2. 19-09-2014 14:34
 
Πολύ ωραίο και πρωτότυπο. Όμως στα υλικά δεν αναφέρεται η κεφαλογραβιέρα παρά μόνο στην εκτέλεση. Πόση περίπου; και εκεί που λέει "σουρωμένα και τα αφήνουμε να κρυώσουν", ποια;
 
Lily74
3. 20-09-2014 11:17
 
φυσικα γραφω για την κεφαλογραβιερα  
επισης ενοειται οτι τα βρασμενα λαχανικά τα σουρώνουμε,διοτι θα μουλιάσει το φύλλο..
 
pastaflora
4. 28-09-2014 11:14
 
Πολύ ωραία ιδέα και πολύ εμφανίσιμες οι καραμέλες σου Κα Αρετή. Ενας πολύ ωραίος τρόπος για να φάνε λαχανικά τα πιτσιρίκια
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/09/14 )