Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες γιαχνί Νο.03 (με μπέικον) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Σάββατο, 20/09/14
Υλικά
  • 2 κιλά πατάτες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 8 φύλα δάφνης
  • 400 γραμ. Αποφλοιωμένη ντομάτα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. Γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κουτ. Γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 500 γραμ. λευκό κρασί
  • 1 ½ φλιτζ. Τσαγιού ελαιόλαδο
  • 10 - 15 ελιές πράσινες
  • 150 γραμ. μπέικον
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πιούν λίγο το νερό τους (Γιαχνίζουμε).
  • Ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι και το μπέικον. Αμέσως μετά την δάφνη, το κρασί, την ντομάτα, τα πιπέρια, αλάτι, τις ελιές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν προσέχοντας να έχουν υγρό να χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Το βρίσκουμε σαν κύριο πιάτο αλλά και σαν συνοδευτικό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2588
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/09/14 )