Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κατσικάκι στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Παρασκευή, 03/10/14
Υλικά:
  • 1/2 κατσικάκι (περίπου 4 κιλά) από τη μέση προς το λαιμό
  • 1 συκωταριά
  • 350γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 300γρ. βιτάμ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • μισό κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε βραστό νερό αρχικά ζεματάμε τη συκωταριά. Την στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε 200γρ. από το βιτάμ σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Ρίχνουμε τον άνηθο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την κανέλα, 3 – 4 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και τα αφήνουμε να σιγοφράσουν.
  • Βάζουμε το κατσίκι μας στη γάστρα και το αλείφουμε μέσα έξω με λίγο κρασί και με το υπόλοιπο βιτάμ που μας έχει μείνει, λιωμένο.
  • Γεμίζουμε το κατσίκι με τη γέμιση και αν έχουμε την μπόλια του την τυλίγουμε γύρω – γύρω.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/10/14 )