Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Μακαρονόπιτα Νο.05 (από την Καπαδοκία)
Μακαρονόπιτα Νο.05 (από την Καπαδοκία) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 18/10/14

 προέλευση δημοσίευσης: http://karamanlidika.gr

Μακαρονοπιτα νοστιμη και ...αλλιωτικη που εχει την προέλευση της από την Καππαδοκία

Υλικα
  • 1/2 πακετο μακαρονια χοντρα η για ροσμπιφ νο 3 η 5
  • 1/2 πακετο φυλλο χωριατικο (8 φυλλα)
  • 400 γραμμαρια χωριατικο λουκανικο πικαντικο
  • 300 περιπου γραμμαρια γαλα
  • 3 αυγα
  • 100 περιπου γραμμαρια γλυκο κασερι
  • Αλατι με προσοχη και πιπερι και λιγη γλυκεια παπρικα
  • λαδι για το λαδωμα της φορμας και των φυλλων
  • Για την γεμιση του λουκανικου εκτος απο το λουκανικο που προαναφεραμε
  • Φρεσκια ντοματα και χυμος μαζι, η μια κουταλια του γλυκου πελτε ντοματας
  • Λιγα φυλλαρακια δυοσμου φρεσκου ψιλοκομμενου
Εκτέλεση
  • Βραζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε τα σουρωνουμε χωρις να τα ξεπλύνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Σε ένα μπόλ κτυπαμε ελαφρά το γάλα τα αυγά και το τριμμενο τυρί και προσθετουμε τα μακαρόνια
  • Σε μια μακροστενη φορμα στρωνουμε 4 λαδωμενα φύλλα ζυμης και βαζουμε επάνω τους τα μισά μακαρόνια.
  • Σε ένα τηγανάκι με λίγο ή καθόλου λαδάκι σωτάρουμε το λουκάνικο του οποίου βγάλαμε προηγουμένως την πέτσα και το λιώνουμε να γίνει σαν κιμάς, τον ροδίζουμε και προσθετουμε και την ντοματα αραιωμενη με τον δυόσμο. Τα αφήνουμε να βρασουν και να μείνουν με το λαδάκι. Εχουμε λοιπόν μια πικαντικη σαλτσα απο κεφτε λουκάνικου.
  • Μεσα στην φορμα με το φύλλο και τα μισα μακαρόνια απλώνουμε ολη την σαλτσα του κεφτε λουκανικου που φτιάξαμε και τη απλώνουμε ομοιόμορφα να παει παντου. Απο επάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  • Όταν από επάνω απλώσουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, σκεπάζουμε με το φύλο που προεξέχει και το αλείφουμε με λαδάκι. Το φουρνίζουμε και οταν ροδίζει το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε χοντρές φετες

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2204
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/12/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός