Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο γεμιστό Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Κυριακή, 19/10/14
Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
  • 3 συκωτάκια κοτόπουλου
  • 3-4 λωρίδες χοιρινή πέτσα με το λίπος της
  • 1 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 της κούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • 6 κάστανα καλά καθαρισμένα (κομμένα σε κομματάκια)
  • 2 κουταλιές ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Λίγα κουκουνάρια
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο Νάουσας)
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • Λίγο μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας πήλινης ή μεταλλικής, πυρίμαχης κατσαρόλας τις λωρίδες της χοιρινής πέτσας, αφού πρώτα τις κόψουμε σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πράσο και το σέλινο, με τα κομματάκια του χοιρινού και του μοσχαριού, αφού τα πλύνουμε καλά πρώτα.
  • Τοποθετούμε τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο, πάνω από την στρώση με τα κομματάκια της χοιρινής πέτσας.
  • Σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα, το ρύζι και στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουκουνάρια, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και ράβουμε την κοιλιά του με ένα σπάγκο.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο.
  • Περιχύνουμε με το κρασί, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σκεπάζουμε καλά το πυρίμαχο σκεύος και σιγοψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 5 με 6 ώρες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/10/14 )