Έχει υποβληθεί από Katerina
|
Τετάρτη, 04/07/07 |
Αυτή είναι η αγαπημένη μου μανιταρόπιτα. Τη συνταγή είχα βρει στις Συνταγές της Παρέας, απ' ό,τι θυμάμαι έκανα κάτι μικροαλλαγούλες στην πορεία, και ... καλή μας όρεξη!
Υλικά: (για 8 άτομα) - 2 φύλλα σφολιάτας
- 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν/γαλοπούλα καπνιστή
- 300 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ βάζω παρμεζάνα και milner)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- 1 αβγό χτυπημένο
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν/γαλοπούλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να δέσει για περίπου 10’. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.Σε πυρέξ ή ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε και τις ροδέλες της πιπεριάς, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε καλά στις άκρες για να μη «δραπετεύσει» η γέμιση, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πηρούνι, και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε για 45’ περίπου στους 180 βαθμούς.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 29137 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 07/01/11 )
|