Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστέλι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Σάββατο, 25/10/14
Υλικά
  • 200 γραμμάρια μέλι καλής ποιότητας,
  • 350 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
  • Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε ένα ανοξείδωτο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου.
  • Ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές. Όσο πιο ταυτόχρονα γίνουν αυτές οι 2 διαδικασίες τόσο πιο εύκολα θα πλαστούν.
  • Μέσα στην κατσαρόλα με το μέλι ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική επιφάνεια (ιδανική είναι η μαρμάρινη) την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά. Με έναν βρεγμένο μέτριο πλάστη στρώνουμε το μείγμα σε πάχος 1/2 έως 1 εκατοστό.
  • Όσο το μείγμα είναι ζεστό το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια της αρεσκίας μας. Μόλις κρυώσει τελείως το κόβουμε.
  • Το τυλίγουμε αμέσως με διαφανή μεμβράνη καλά (μην προλάβει να έρθει ιδιαίτερα με επαφή με αέρα γιατί θα ξεραθεί).

Το παστέλι διατηρείτε στο ψυγείο για 12 ημέρες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1253
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/10/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός