Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.06
Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Κυριακή, 02/11/14
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος ψησίματος: 30′
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 5 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  • Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάστε μικρά μπαλάκια. Αλευρώστε τα, αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο κι αφήστε τα να περιμένουν.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κρέατος ή νερό και το βούτυρο, να βράσουν. Ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν, 30′ περίπου.
  • Στο μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
  • Ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά.

Σερβίρετέ την ζεστή.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5123
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/11/14 )