Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Μπισκότα και Κουλούρια arrow Κουλουράκια νηστίσιμα με κανέλα και ζάχαρη
Κουλουράκια νηστίσιμα με κανέλα και ζάχαρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 27/02/15
Κουλουράκια νηστίσιμα  με κανέλα και ζάχαρη

Μια υπέροχη συνταγή για τραγανά  κουλουράκια, που μου έδωσε η κυρία Τασία που δουλεύει σε  φούρνο στο Πόρτο Ράφτη.

Υλικά
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • ¾  κιλού  αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ γεμάτη μπέικιν 
Για την επικάλυψη
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι και το κρασί σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη ή με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι που να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε σε ένα πιάτο κανέλα και ζάχαρη .
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα περνάμε από τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους  180 βαθμούς  για 20 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσουν  ελαφρά.

Διατηρούνται αρκετές μέρες φρέσκα κλεισμένα σε μπολ ή κουτί μπισκότων.

Καλή επιτυχία.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη κανέλα

Μπορείτε να παραλείψετε το μπέικιν και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να χρησιμοποιήσετε αλεύρι φαρίνα. Γίνονται πιο τραγανά και αφράτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/03/15 )