Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
The King`s Cake Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τετάρτη, 19/11/14
The King`s Cake

Υπάρχουν πολλές συνταγές για King's Cake, με μικρές διαφορές μεταξύ τους, αυτή που σας δίνω είναι από το 1901, από το "The Picayune Creole Cookbook".

Υλικά
  • 8 κούπες αλεύρι πολυτελείας
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 2 κούπες γάλα
  • 15 γρ. (περ. 4 1/2 κ.γ.) μαγιά
  • 2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
  • Σχηματίστε ένα βουναλάκι με τις 6 κούπες αλεύρι, κάντε στη μέση μια τρύπα και ρίξτε τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό.
  • Συνεχίστε ανακατεύοντας με το ένα χέρι ενώ με το άλλο προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα που πρέπει να είναι χλιαρό (όχι περισσότερο από 37 βαθμούς).
  • Προσθέστε τα 6 αυγά που τα έχετε από πριν χτυπήσει πολύ ελαφρά με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Ζυμώστε για λίγη ώρα πολύ απαλά προσθέτοντας επιπλέον αυγά αν η ζύμη είναι σφιχτή.
  • Αφήστε να σταθεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 6 ώρες ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Οταν η ζύμη διπλασιαστεί προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει το αλάτι και ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη διπλώνοντάς την έως τρεις φορές.
  • Αφήστε τη να σταθεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα σκεπασμένη, για να φουσκώσει και βγάλτε την από τη λεκάνη,
  • Δουλέψτε την λίγο ακόμα πολύ ελαφρά και πλάστε την σε ένα μεγάλο και λεπτό μπαστούνι.
  • Κόψτε το στα δύο και τα δύο νέα μπαστούνια, στρίψτε τα μεταξύ τους να μοιάζουν με κοτσίδα και γυρίστε την κοτσίδα σε κουλούρα. Αφήστε την να φουσκώσει για μία ώρα ακόμη.
  • Τοποθετείστε την σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και αλείψτε την με 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό για να γυαλίσει.
  • Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς η σε θερμοκρασία λίγο χαμηλότερη από αυτήν που ψήνετε το ψωμί στο φούρνο σας.
  • Οταν βγει από τον φούρνο περιχύστε την με λευκό γλάσσο και στολίστε την με μωβ, πράσινα και κίτρινα ζαχαρωτά εναλλάσσοντας τα χρώματα μεταξύ τους

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1469
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-11-2014 14:20
 
ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗς χΑΒΆΗς!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/11/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός