Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Aχιβάδα ψιλή με γιαούρτι και μυζήθρα
Aχιβάδα ψιλή με γιαούρτι και μυζήθρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Κυριακή, 09/11/14
Υλικά
  • 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 110γρ. μυζήθρα πικάντικη και σκληρή, τριμμένη στον τρίφτη 
  • Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
  • Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  • Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1618
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/11/14 )