Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Camembert τηγανητό με σάλτσα από μύρτιλλα
Camembert τηγανητό με σάλτσα από μύρτιλλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από gabanna   
Δευτέρα, 10/11/14
Camembert τηγανητό με σάλτσα από μύρτιλλα
Υλικά
  • 1 μικρό camembert (τυποποιημένο)
  • 1 αυγό
  • Γαλέτα τριμμένη
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κονσέρβα κομπόστα μύρτιλλα ή άλλο φρούτο του δάσους
  • Λίγο κορν φλάουρ
Εκτέλεση
  • Σάλτσα: Σουρώνουμε τα μύρτιλλα από το ζουμάκι τους για να μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
  • Βάζουμε το ζουμάκι σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
  • Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με λίγο νερό να διαλυθεί.
  • Οταν ο χυμός των φρούτων βράσει τον κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
  • Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για να δέσει και να διαυγάσει. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε και τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Χτυπάμε το αυγό. Βουτάμε το τυράκι στο αυγό και μετά στη γαλέτα και το τηγανίζουμε ελαφρά κι από τις δυο μεριές να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.

Το σερβίρουμε σε πιάτο και το περιχύνουμε με την ωραία πορφυρή σάλτσα. Στολίζουμε με ένα κλωναράκι μέντα ή δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως

Ποτέ μα ποτέ δεν βγάζουμε την κρούστα από το camembert και το brie.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε τρίγωνο κομμάτι από μεγάλο camembert, γιατί στα πλαϊνά που δεν έχει κρούστα, θα λιώσει το τυρί και θα μείνει στο τηγάνι.

Δεν γράφω αναλογία για το κορν φλάουρ γιατί εξαρτάται από το μέγεθος της κονσέρβας. Γενικά, δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή τη σάλτσα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο θέλετε. Εμένα μ' αρέσουν τα φρούτα με έντονο χρώμα γιατί δίνουν ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και ανανά που πάει πολύ με το τυρί. Σ' αυτήν την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε ή στη σάλτσα ολόκληρο ροζ πιπέρι που έχει πολύ εκθαμβωτικό χρώμα και καθόλου καυτερή γεύση, ή στη γαλέτα χοδροκομμένο ροζ πιπέρι.

Γενικώς αυτό είναι ένα ορεκτικό που παίρνει πολύ στόλισμα.

Αν η κονσέρβα που θα πάρετε είναι μια μικρή στρογγυλή σε μέγεθος μικρού εβαπορέ (δεν θυμάμαι τη μάρκα τώρα) φτάνει για 2 τυράκια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2175
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/11/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός