Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρέμα καραμελέ Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 04/07/07
img_0353_400
Υλικά
  • 1 μεγάλο μπουκάλι γάλα
  • 8 αυγά
  • 10 κ. σ. ζάχαρη + 1 ποτ. τσαγιού
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα τεφάλ τηγανάκι βάζω σε χαμηλή φωτιά ένα ποτ. τσαγιού ζάχαρη και όταν λειώσει το δυναμώνω ώσπου να γίνει ένα υγρό μέλι. Το αδειάζω στη φόρμα ή σε 10 περίπου ατομικά φορμάκια.
Χτυπάω καλά τα αυγά, τις 10 κ.σ. ζάχαρη, τη βανίλια και το χλιαρό γάλα και τα αδειάζω στη φόρμα.
Για το ψήσιμο υπάρχουν 2 επιλογές.
Στο φούρνο σε μπαιν μαρί για 1 περίπου ώρα.
Στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζω μια πετσέτα από πάνω και σκεπάζω με το καπάκι της.
Προσοχή το νερό να είναι σε σημείο βρασμού και όταν ζεσταίνεται προσθέτω λίγο κρύο νερό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12821
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 15-01-2008 12:34
 
Τι ειναι αυτο καλέ ?????? :eek :eek  
Θα λιποθυμήσω!! Ελπίζω να κράτησες ενα κομματακι για τη φιλεναδα σου ε?
 
vago
2. 15-01-2008 13:11
 
Η αλήθεια είναι ότι περίσσεψε ένα κομμάτι. Αν αντέχει μέχρι την Παρασκευή θα στο φέρω.
 
sgr
3. 15-01-2008 13:37
 
Καλά, τι υπέροχο που είναι; Μπράβο και πάλι μπράβο!!!! 
Πολύ σημαντική η φωτογραφία κορίτσια, μεγάλο στόλισμα και βοήθεια. :p :p  
Υπάρχει sgr, κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε όταν φτιάξουμε αυτό το γλυκό; Το λέω για να μην υπάρξει καμιά περίπτωση αποτυχίας σε αυτό το φαινομενικά δύσκολο γλυκό. 
Μήπως να δώσεις τα φώτα σου στην παρασκευή της καραμέλας; Πόσο χαμηλή η φωτιά στην ηλ. κουζίνα;
 
Lia_P
4. 15-01-2008 13:53
 
Tέλειο! 
Τι είναι αυτό το πράγμα βρε sgr;Θεικό! 
Να σε ρωτήσω όμως, μια βανίλια για 8 αυγά φτάνει;
 
al1975
5. 15-01-2008 14:03
 
Κατ΄αρχήν δεν είναι καθόλου δύσκολο γλυκό. Το αντίθετο μάλιστα.  
Για να μην μπερδευτείς βάλε τη φωτιά να είναι λίγο κάτω από το δυνατό συνέχεια και ανακάτευε συνεχώς ώσπου να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.  
Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι να στο ψήσιμο να μην κοχλάζει το νερό για να μην κάνει το γλυκό μέσα αυτές τις τρύπες και να είναι λείο (εγώ όπως είδατε βιαζόμουν και έχει τρύπες το γλυκάκι μου).  
 
Tip (που παρέλειψα) Στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι στην καραμέλλα για να μην κολλήσει στο σκεύος μας όταν το βγάλουμε.  
Καλή επιτυχία.
 
sgr
6. 15-01-2008 14:06
 
Αγγελική βάλε 2 αν θέλεις, σίγουρα θα σπάσει περισσότερο την μυρωδιά του αυτού. Εμένα δε μ' ενοχλεί. 
Κάποια άλλη κοπέλλα -νομίζω η Λυδία-βάζει μαστίχα.
 
sgr
7. 10-12-2008 08:26
 
θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί φαίνεται πολύ ωραίο το γλυκό. που το ψήνουμε πάνω κάτω ή στον αέρα? Στους 180 ειναι καλά?  
Το λεμόνι στην καραμέλα το βάζουμε στο τέλος όταν ειναι έτοιμη ή απο την αρχή?
 
Vassiliki
8. 10-12-2008 08:34
 
To ψήνουμε πάνω κάτω περίπου στους 180. Επειδή δεν λειτουργούν το ίδιο όλες οι κουζίνες αυτό που θα προσέξεις είναι να μην κοχλάσει το νερό. Σε τέτοια περίπτωση πρόσθεσε λίγο κρύο νεράκι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία σου. 
Το λέμόνι το βάζω μόλις λειώσει κάπως η καραμέλα. Καλή επιτυχία.
 
sgr
9. 01-02-2009 18:37
 
Αχ! την δοκίμασα από τα χεράκια της δημιουργού και περιττό να πω ότι ήταν ΤΕΛΕΙΑ! :upset Δόθηκε μεγάλη μάχη στο σπίτι για το τελευταίο κομμάτι και φυσικά δεν το κέρδισα. :cry Θα φροντίσω όμως να το φτιάξω και γω μες τη βδομάδα. Sgr άριστα με τόνο!
 
Mary
10. 02-02-2009 11:30
 
Καλέ Sgr, τι τέλειο πράγμα είναι αυτό!!! 
Δεν την είχα δεί την συνταγή όταν την είχες δημοσιευσει και τώρα ενα ψιλοσοκ το έπαθα !!!!!!!!!!! 
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ :zzz :zzz  
Θέλω και γω :cry γιατι έδωσες μόνο στην Μαιρούλα?? :sigh  
Θερμά συγχαρητήρια
 
MB04
11. 21-03-2010 21:58
 
sgr , snif snif apetyxa...... tn epshna mia wra... sts 180 panw-katw k arpa3e apo panw..xwris n sta8eropoih8ei.... wstoso euxaristw p moirastikes tn syntagh sou.
 
cake
12. 22-03-2010 08:45
 
Cake ξέχασα να το γράψω, στο φούρνο δεν πήζει τελείως, είναι λίγο νερουλή η καραμελέ. Τη βάζουμε στο ψυγείο και τότε πήζει εντελώς. Μήπως περίμενες ότι βγαίνοντας από το φούρνο θα ήταν σταθεροποιημένη? Την έβαλες στο ψυγείο μετά ?
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )