Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελομακάρονα γεμιστά Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Παρασκευή, 21/11/14
Υλικά
Για την ζύμη:
  • ½ κιλό λάδι,
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
  • 1 ποτήρι του νερού αλυσίβα,
  • 4 πορτοκάλια,
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα,
  • ½ ποτήρι κονιάκ
  • ½ κιλό σιμιγδάλι,
  • 1 κιλό αλεύρι
Για την γέμιση:
  • 200 γραμμ. αμύγδαλα,
  • 200 γραμμ. καρύδια,
  • ½ φλιτζ. τσαγιού
  • σουσάμι, κανέλλα, γαρίφαλα
Για το μέλωμα:
  • 2 ποτήρια του νερού μέλι,
  • 2 ποτηρια του νερού ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη την αλισίβα με το λάδι και τα χτυπάμε 30',
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε 15'. Ρίχνουμε τον χυμό των πορτοκαλιών μαζί με την σόδα, την ξυσμένη φλούδα και το κονιάκ, εξακολουθώντας το χτύπημα 15'.
  • Τέλος, προσθέτουμε το σιμιγδάλι πρώτα και ύστερα το αλεύρι λίγο λίγο ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά.
  • Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα ψήνουμε. Ψήνουμε και το σουσάμι.
  • Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα. Όλα αυτά τα χτυπάμε λίγα λίγα στο γουδί. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε κανέλλα και γαρίφαλο σκόνη, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να δέσει το μίγμα.
  • Παίρνουμε λίγο από αυτό το μίγμα το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από την ζύμη, το πλάθουμε και το τοποθετούμε σε ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσει το μίγμα.
  • Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  • Στο μεταξύ βράζουμε το μέλι με την ζάχαρη και το νερό να δέσει λίγο το σιρόπι. Όταν βγάλουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι ζεστό και το αφήνουμε να απορροφήσουν τα μελομακάρονα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4122
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/11/14 )