Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαλάτα Φακής Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07
Υλικά:
300 γρ. Αντίδια
2 κουταλάκια Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι Ζάχαρη
1 μέτρια Κίτρινη(ες) Πιπεριά(ές)
1/3 φλυτζανιού κόκκινο Κρασόξυδο
1 μέτρια Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
4 φλυτζάνια Νερό
1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο
1 φλυτζάνι Φακές

Τρόπος παρασκευής
Κόψτε τέταρτα τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Ψήστε τες στο γκριλ ή σε πολύ ζεστό φούρνο, με την φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τες.
Ανακατώστε σε ένα μικρό κατσαρόλι τις φακές, το νερό και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε και πετάξτε το σκόρδο. Ανακατώστε σε ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές.
Βάλτε στο σέικερ το ξύδι, τη ζάχαρη και το μισό λάδι και χτυπήστε τα καλά. Αδειάστε αυτό το ντρέσιγκ πάνω στις φακές. Ανακατώστε καλά.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το μισό από το υπόλοιπο λάδι και τα μισά αντίδια. Σωτάρετέ τα καλά μέχρι να μαραθούν. Συνεχίστε με το υπόλοιπο λάδι και τα υπόλοιπα αντίδια.
Ανακατώστε τα αντίδια με τις φακές.
Συνταγές στις οποίες χρησιμοποιείται:
Ψητό Κοτόπουλο με Φακές Σαλάτα
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός