Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cake Red velvet (από Ηνωμ. Πολιτείες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 16/12/14

 __09

Το υπέροχο και πολύ δημοφιλές αμερικάνικο κέικ, κόκκινο σαν βελουδένιο εσωτερικά αν και περιέχει κακάο αλλά λόγω της χημικής αντίδρασης που δημιουργείται όταν αυτό συνυπάρχει με την σόδα και το ξύδι που περιέχει η συνταγή δίνει αυτό το υπέροχο κόκκινο βελούδινο χρώμα που κάνει αντίθεση με το άσπρο του icing frosting.

Οι αμερικάνοι το κάνουν σε 3 η 4 στρώσεις κεικ ούτως ώστε να γίνει ψηλό και το καλύπτουν με το λευκό icing frosting γλάσσο που φτιάχνουν με τα τυριά και αν θέλουν προσθέτουν και λίγη καρύδα για εξτρα άρωμα που του πηγαίνει πολύ.

Υλικά:
  • 2 φόρμες 22 εκατοστών η κάθε μιά

  • 250 γρ. αλεύρι απλό 00
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 120 ml γάλα
  • 1/2 κ.σ.η και λιγότερο(μερικές σταγόνες) εξαρταται σε τι μορφη ειναι αυτο, κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (bicarbonate)
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • Για τη γέμιση και την κάλυψη:
  • 225 gr τυρί κρέμα
  • 225 gr από μασκαρπόνε
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια καρύδας και μερικά κερασάκια μαρασκινο.
Πώς το κάνουμε:
  • Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα δύο ταψάκια
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεα υλικα, το αλεύρι κοκκινισμένο με μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και το κόκκινο χρώμα. Σ' ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια με τη ζάχαρη.
  • Δουλεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τ' αυγά ένα κάθε φορά ανακατέυοντας καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε ολα μαζι.
  • Προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και το κόκκινο μείγμα μια το ενα και μια το άλλο στην κρέμα βουτύρου μας.
  • Σ' ένα μπολ βάζουμε το ξύδι και την μαγειρική σόδα και το αφήνουμε μέχρι να αντιδράσει με φουσκάλες.
  • Κατοπιν το βάζουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια κάνουμε εναν κύκλο μεσα στην ζύμη με το μαχαίρι για ομοιομορφο ψήσιιμο και τα βάζουμε στο φούρνο. Το ψήνουμε σε μετριο φούρνο για εικοσιπέντε λεπτά.Πριν ξεφουρνίζουμε κάνουμε το τεστ αν ψήθηκε καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. θα ηταν καλό να ετοιμάσουμε τη βάση του κέικ από την προηγούμενη μέρα ή τουλάχιστον πολλές ώρες πριν από το στήσιμο.
Ηλθε η ωρα του γλασου του icing grosting
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  • Στη συνέχεια ενώνουμε την κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει αρκετά να γίνει σαντιγυ.
  • Κόβουμε την κάθε βάση στα δύο και έτσι έχουμε τέσσερις δίσκους. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα κι απλώνουμε την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για τους τέσσερις δίσκους. Καλύπτουμε έτσι όλη την τούρτα μας με την κρεμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με καρύδα και στολιζουμε με κερασάκια μαρασκίνο.

Η τούρτα καλά θα είναι να μείνει στο ψυγείο 3 ώρες πριν κοπεί για να τραβήξει και να κόβεται καλλίτερα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5857
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/12/14 )