Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Muffins με καρύδα και λευκή σοκολάτα
Muffins με καρύδα και λευκή σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Σάββατο, 13/12/14
Muffins με καρύδα και λευκή σοκολάτα
Υλικά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα ινδική καρύδα ξερή
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 φλιτζάνια)

Για την επικάλυψ

  • 180 γραμμ. λευκή σοκολάτα  
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο 
  • 1 φλιτζάνι άχνη 
  • 3 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη 
  • 5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό, το γάλα και την κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα αραιό ζυμάρι.
  • Ανακατεύουμε στο μείγμα την καρύδα και τη σοκολάτα σε κομματάκια ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη.
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε μεγάλη φόρμα για μάφινς (ή σε ένα ταψάκι πυρίμαχο αλειμμένο με βούτυρο)και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε τα μάφινς από τη φόρμα με κοφτερό μαχαιράκι με προσοχή αφού έχουν κρυώσει αρκετά. 
Muffins με καρύδα και λευκή σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα )αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) με το βούτυρο, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη καρύδα, και την απλώνουμε στα cupkaces.  
  • Πασπαλίζουμε με έξτρα τρυμμένη καρύδα 

Αν δείτε οτι το γλάσσο σας είναι σφυχτό, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα  

Για πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο εσσάνς καρύδας ή αντικαταστήστε το γάλα με γάλα καρύδας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2089
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 16-12-2014 11:01
 
Πολύ ωραία φαίνονται αλλά το γλάσο; Τα υλικά και η εκτέλεση του;
 
Lily74
2. 16-12-2014 13:14
 
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ... 
 
 
 
Ανακατεύουμε στο μείγμα την καρύδα και τη σοκολάτα σε κομματάκια ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη.
 
pastaflora
3. 19-12-2014 14:41
 
Ναι, έτσι φαίνεται. Ευχαριστώ κυρία Αρετή!
 
Lily74
4. 19-12-2014 21:42
 
Συγνώμη κορίτσια, αλλά όπως έκανα το γλάσσο κάτι έπαθε ο υπολογιστής και χάθηκε η συμπλήρωση 
Λοιπόν,  
180 γραμμ. λευκή σοκολάτα  
5 κουταλιές σούπας βούτυρο 
1 φλιτζάνι άχνη 
3 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη 
5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση 
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα )αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) με το βούτυρο, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη καρύδα, και την απλώνουμε στα cupkaces.  
Πασπαλίζουμε με έξτρα τρυμμένη καρύδα 
Σημείωση. Αν δείτε οτι το γλάσσο σας είναι σφυχτό, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα 
 
azulini
5. 24-12-2014 00:01
 
Συμπλήρωσα τη συνταγή με τις νέες σας συμπληρώσεις 
 
8) Μπορείτε να κάνετε επεξεργασία την συνταγή σας όποτε το θελήσετε, πατώντας στο μολυβάκι δίπλα στον τίτλο
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/12/14 )