Υλικά - 1 κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα ινδική καρύδα ξερή
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
- 1 βανίλια
- 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα ζάχαρη λευκή
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 φλιτζάνια)
Για την επικάλυψ - 180 γραμμ. λευκή σοκολάτα
- 5 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι άχνη
- 3 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη
- 5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση- Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό, το γάλα και την κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα αραιό ζυμάρι.
- Ανακατεύουμε στο μείγμα την καρύδα και τη σοκολάτα σε κομματάκια ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη.
- Μοιράζουμε την ζύμη σε μεγάλη φόρμα για μάφινς (ή σε ένα ταψάκι πυρίμαχο αλειμμένο με βούτυρο)και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε τα μάφινς από τη φόρμα με κοφτερό μαχαιράκι με προσοχή αφού έχουν κρυώσει αρκετά.
Για την επικάλυψη - Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα )αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) με το βούτυρο, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη καρύδα, και την απλώνουμε στα cupkaces.
- Πασπαλίζουμε με έξτρα τρυμμένη καρύδα
Αν δείτε οτι το γλάσσο σας είναι σφυχτό, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα Για πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο εσσάνς καρύδας ή αντικαταστήστε το γάλα με γάλα καρύδας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4392 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |