Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό φιλέτο με ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nababy   
Δευτέρα, 15/12/14
Υλικά
  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 160 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές κάρυ
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ. καρότα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι και όταν γίνει al dente το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε.
  • Κόβουμε το φιλέτο και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε το φιλέτο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον βασιλικό και τον ζωμό.
  • Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κάρυ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το αγγουράκι κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε και τα καρότα σε λεπτές φέτες και τέλος τα σερβίρουμε όλα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4417
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/12/14 )