Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελομακάρονα Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Σάββατο, 20/12/14
Μελομακάρονα
 Η συνταγή που χρησιμοποιώ πάντα. Καλές γιορτές και καλή χρονιά !!
Υλικά

Για τα μελομακάρονα:

  • 1 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλιτζ. κονιάκ
  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. καρύδια λεπτοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρική
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • γαρύφαλλο, κανέλλα σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. μέλι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
  • Γαρύφαλλα
Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα

  • Βάζουμε σε μπωλ αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη και κατόπιν τα υγρά λάδι, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι αφού πρώτα αναμείξουμε στο χυμό του πορτοκαλιού την σόδα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο γαρύφαλλο και κανέλλα σε σκόνη για να προσθέσουμε άρωμα-μικρή ποσότητα για να μην πικράνει το μίγμα.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα να δώσουμε διάφορα χριστουγεννιάτικά σχήματα. Προσέχουμε να μην τα κάνουμε λεπτά γιατί θα μας ξεραθούν στο ψήσιμο.
  • Τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε στην μέση του φούρνου, στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και κατόπιν τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι για 1 λεπτό ή περισσότερο, ανάλογα αν θέλετε τραγανό ή σιροπιασμένο το εσωτερικό του.
  • Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο στην σχάρα και τα βάζετε σε πιατέλα σε στρώσεις.
  • Ρίχνετε από πάνω σε κάθε στρώση λεπτοκομμένο καρύδι που έχετε ανακατέψει με λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο σε σκόνη.

Για το σιρόπι

  • Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και βράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά, ξαφρίζοντας μέχρι να γίνει διαυγές το σιρόπι.

Αν σας αρέσει η γεύση, βάζετε μέσα στο σιρόπι την ώρα του βρασμού ολόκληρο το ξύλο της κανέλλα και 3-4 γαρύφαλλα, αλλά τα βγάζετε πριν αρχίσετε το μέλωμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3375
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/12/14 )