Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χριστόψωμο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Κυριακή, 21/12/14
Υλικά
  • 1 ½ κιλό αλεύρι φούρνου
  • 1 ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι,
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη,
  • 60 γραμμ. μαγιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα,
  • κρασί άσπρο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • φλούδες πορτοκαλιού και μανταρινιού,
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού καρύδια και αμύγδαλα,
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • λίγο γλυκάνισο γαρίφαλα και κανέλλα κοπανισμένα
  • λίγη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Από το βράδυ πιάνουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι για προζύμη.
  • Το πρωί βάζουμε σε πήλινη λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε μια γούβα ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, την σόδα και το τρίβουμε.
  • Προσθέτουμε το προζύμι, που στο μεταξύ έχει ανέβει, όλα τα μυρωδικά, το κονιάκ και τα ζυμώνουμε με χλιαρό άσπρο κρασί.
  • Ρίχνουμε τέλος λίγα λίγα τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες, εξακολουθώντας το ζύμωμα, ώσπου να γίνει κατάλληλη η ζύμη μας.
  • Την αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί και το σκεπάζουμε λίγη ώρα σε ζεστό μέρος, ώσπου να φουσκώσει.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, βουτάμε ένα πινέλο στο νερό και το ραντίζουμε για να κολλήσει η άχνη που θα ρίξουμε.
Χρόνια σας πολλά

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2962
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/12/14 )