Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κώκ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από gabanna   
Τετάρτη, 31/12/14
Κώκ
Υλικά
Για τη βάση:
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κορν φλάουερ

Για τη γέμιση (κρέμα βανίλιας):

  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Γλάσο σοκολάτα

  • 200 γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 150 γρ. νερό
  • 150γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη βάση:
  • Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Για τη γέμιση:

  • Ενώνετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ρίχνετε γάλα, ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πυκνώσει.
  • Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε βούτυρο και βανίλια, το καλύπτετε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.
  • Αφήνετε να κρυώσει, και το χτυπάτε με μίξερ να αφρατέψει.
  • Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.

Για τη σοκολάτα

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στρώνουμε σε κέικ ή σ' αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των εκλαίρ και των κοκ.

  • Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4306
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/01/15 )