Υλικά Για τη βάση:
- 140 γρ. ζάχαρη
- 6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
- 125 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορν φλάουερ
Για τη γέμιση (κρέμα βανίλιας):
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 βανίλιες
Γλάσο σοκολάτα
- 200 γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση Για τη βάση:
- Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
- Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για τη γέμιση:
- Ενώνετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ρίχνετε γάλα, ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πυκνώσει.
- Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε βούτυρο και βανίλια, το καλύπτετε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.
- Αφήνετε να κρυώσει, και το χτυπάτε με μίξερ να αφρατέψει.
- Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.
Για τη σοκολάτα
- Ζεσταίνουμε το γάλα και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στρώνουμε σε κέικ ή σ' αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των εκλαίρ και των κοκ.
- Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4306 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |