Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Κολοκυθόσουπα Χριστουγεννιάτικη
Κολοκυθόσουπα Χριστουγεννιάτικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Πέμπτη, 08/01/15

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι μας!!!

Εχω πολύ καιρό να αναρτήσω συνταγές και σκέφτηκα να το κάνω με την κολοκυθόσουπα που έφτιαξα την παραμονή Χριστουγέννων μια και κάνει και κρύο θα σας άρέσει.

Αν έχετε κάποιο ξερό κολοκύθι κίτρινο από το χωριό σας είναι ότι πρέπει.

Εμένα μου το έφερε ο πατέρας μου από το χωριό.

Υλικά
  • 1 Κολοκύθι ξερό κίτρινο με το καθάρισμα να είναι γύρω στο 1 κιλό
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο τζιντζερ, πάπρικα, μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά πετιμέζι
  • 1 ποτηρακι κρασί κόκκινο ή ροζέ
  • λάδι 

Για το σερβίρισμα χρησιμοποίησα για κάθε πιάτο :

  • 1 κοματάκι λουκάνικο που είχα φτιάξει μόνη μου (θα σας δώσω την συνταγή άλλη φορά) το οποίο το είχα τηγανίσει,
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • μερικούς κολοκυθόσπορους καθαρισμένους (είναι από το κολοκύθι που καθάρισα, τους επλινα και τους εψησα).
Εκτέλεση
  • Βαζω το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει βάζω το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά, να λαδωθούν λίγο. Βάζω τα μπαχαρικά, το σβήνω με το μπαλσάμικο και το πετιμέζι και το αφήνω να βράσει.
  • Οταν βράσουν παίρνω το ραβδί μπλέντερ, τα λιώνω, και όταν λιώσουν και αρχίσει πάλι να παίρνει βράσει ρίχνω το κρασάκι, το αφήνω μερικά λεπτά να πάρει πάλι βράσει και να πήξει, να γίνει βελουτέ.

Το αφήνω να κρυώσει λίγο και την σερβίρω. Βάζω την σούπα στη μέση, βάζω το γιαουρτι, το λουκάνικο και γύρω από αυτά βάζω τους κολοκυθόσπουρους και καλή σας όρεξη!

Φιλιά ελπίζω να σας αρέσει


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2340
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/01/15 )