Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τρουφάκια Νο.23 (ινδικής καρύδας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Jabe   
Πέμπτη, 15/01/15
Υλικά
Για τα τρουφάκια:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 7 σταγόνες λεμόνι
  • Λίγη βανίλια
Για τη διακόσμηση:
  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, λεμόνι, βανίλια), τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "δέσει" το σιρόπι (προσοχή να μην καραμελώσει).
  • Κατόπιν ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τη φρυγανιά και το αμύγδαλο μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε. (Σε λίγο θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.)
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. (Μπορεί να σας φανεί, πως το μείγμα γίνεται τρίμματα και ότι δεν μπορεί να πλαστεί. Εχοντας όμως δίπλα σας ένα κουπάκι με νερό μπορείτε να βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και τις μπαλίτσες που θα φτιάχνετε).
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες μείγματος και τις πλάθετε σε μπαλίτσες βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας με νερό.
  • Τέλος, κυλάμε τις τρουφίτσες σε ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε σε τρουφόχαρτα ή φοντανιέρα. (Τα τρουφόχαρτα δίνουν μία επαγγελματική όψη στο αποτέλεσμα. Ολοι θα σας ρωτάνε από πού αγοράσατε τα τρουφάκια.)

Διατηρούνται και εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, για να μην ξεραίνονται.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5350
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 19/01/15 )