Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπρόκολο με sauce γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Δευτέρα, 26/01/15
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 1 μπρόκολο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας κάσιους η καρύδια
  • 1 κουτ. σούπας ελιές
  •  αλάτι
  Για τη sauce
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
Eκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι. Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό για να μείνει το χρώμα ζωηρό.
  • Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα κάσιους ή το καρύδι.
  • Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce.
  • Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Ρίχνουμε τις σταφίδες με το κάσιους ή το καρύδι, και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 31/01/15 )