Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα Snickers Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 10/02/15
img_1594_425
Υλικά

Για την βάση:

  • 125γρ. Βούτηρο
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 100γρ. Αλεύρι
  • ¼ από το φακελάκι μπέικιν
  • 2 μεγάλα αυγά

Για την γέμιση:

  • 200γρ. Φυστικοβούτηρο με κομματάκια
  • 100γρ. Μασκαρπόνε
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 500μλ. Γάλα
  • 1 ½ άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • 150γρ. Φυστίκια καβουρντισμένα και ανάλατα
  • 300γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 50μλ. Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:
  • Πρώτα από όλα παίρνουμε μια φόρμα  για να ψήσουμε την βάση μας. Την βουτυρώνουμε και ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και φτιάχνουμε το μείγμα, το οποίο ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
  • Μόλις βγάλετε την βάση από τον φούρνο, ετοιμάζεται την κρέμα άνθος αραβοσίτου με 500μλ γάλα και 2 κ.σ. ζάχαρη. Έπειτα αφήνετε να κρυώσει
  • Στο μεταξύ ανακατεύεται καλά το φυστικοβούτυρο με το μασκαρπόνε και αλείφετε πάνω στην βάση μία στρώση.
  • Μετά αφαιρούμε την πέτσα από το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύουμε καλά την κρέμα και αλείφουμε προσεχτικά σαν δεύτερη στρώση.
  • Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια σαν τρίτη στρώση και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πρίν συνεχίσουμε.
  • Αφού κρυώσει καλά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει μιά ωραία σφτιχτή σαντιγή.
  • Προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα το σιρόπι καραμέλας ενώ συγχρόνως συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε βάλει περίπου τα 30μλ του σιροπιού.
  • Απλώνουμε τη σαντιγή πάνω από τα φιστίκια σαν τέταρτη στρώση.
  • Απλώνουμε και τα υπόλοιπα φιστίκια και πασπαλίζουμε με το σιρόπι που περίσσεψε.

Καταναλώστε την επόμενη μέρα γιατι είναι πολύ πιο νόστιμο!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5836
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/02/15 )