Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γίγαντες πλακί με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Jabe   
Σάββατο, 14/02/15
Υλικά:
  • 500 γρ φασόλια γίγαντες
  • 4 καρότα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ μπέικον
  • 1 φλ. καφέ λάδι
  • 2 πιπεριές φλωρίνης (κονσέρβα)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο
  • 2-3 φύλλα δαφνόφυλλο
  • 3 κουταλιές hot κέτσαπ
  • 1 κουτάκι πουμαρό με ελιές
Εκτέλεση:
  • Μουσκεύετε από το βράδυ τα φασόλια.
  • Την επομένη τα βράζετε μαζί με τα καρότα έως ότου να μαλακώσουν και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε.
  • Σε μικρή κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο λάδι μέχρι να μαραθούν.
  • Ψιλοκόβετε τις πιπεριές το μαϊντανό και το σέλινο και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, προσθέτετε το hot κέτσαπ και το πούμαρο και το σοταρισμένο μπέικον, αλάτι, πιπέρι, κανέλα γαρίφαλο και τα δαφνόφυλλα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  • Απλώνετε τα φασόλια σε ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε το φαγητό για 30 περίπου λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2173
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/02/15 )