Υλικά - 5-6 φιλέτα κοτόπουλου ή γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
- 1 καρότο
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές κατά προτίμηση πορτοκαλί και πράσινη
- Χυμό από 3 φρέσκα πορτοκάλια
- 1-2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ γλυκιά
- Λάδι Αλάτι πιπέρι
- Προαιρετικά(1 κρέμα γάλακτος )
Ετοιμασία
- Κόβουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια τα πλένουμε και τα αλατοπιπερωνουμε .
- Tα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και τα τσιγαριζουμε..
- Μολις έχουν ροδίσει και από τις 2 πλευρές προσθέτουμε τα λαχανικά μας,το κρεμμύδι σε φέτες,τα μανιτάρια το καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομματια
- Οση ώρα ψήνονται τα λαχανικά και βγάζουν τα υγρά τους χτυπάμε στο μουλτι το χυμό από τα πορτοκάλια (υπολογίζουμε να είναι 2 για κάθε άτομο που θα φάει) τη μουστάρδα και την κέτσαπ και τα χτυπάμε.
- Όταν το κοτόπουλο με τα λαχανικά μας έχει πιει όλα τα υγρά και έχει αρχίσει να τηγανίζεται στο λαδάκι προσθέτουμε τη σάλτσα μας από το μουλτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
- Εάν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε 1 μικρή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά να δέσει. Εγώ προσωπικά δεν βάζω πλέον την κρεμά γαλακτος.ετσι το φαγάκι μας είναι πολύ διαιτητικό και μυρωδάτο.
- Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.Να πω επίσης ότι μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικό θέλουμε πχ.κολοκυθι σε μπαστουνάκια απλά δεν αφαιρούμε ποτέ τις πιπεριές.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 14982 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |