Υλικά Για το παντεσπάνι
- 2κσ κορν φλαουερ
- 4κσ γάλα σε σκόνη
- 2κσ γάλα
- 6 ασπράδια
- 1 κρόκο
- 1 1/2 κγ baking powder
- 6κσ γλυκαντικό ή κατα προτίμηση
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 500γρ τυρί κρέμα
- 2 κρόκους
- 6 ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 8κσ γλυκαντικό
- 3 φύλλα ζελατίνης
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζ. δυνατό καφέ έτοιμο
- 3κσ γλυκαντικό
- 2-3 σταγ.αρωμα αμύγδαλο(προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, το γάλα σκόνη, το baking,το γλυκαντικό και ανακατεύουμε. Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε τον κρόκο, τις 2κσ γάλα και τρία απράδια. Το ρίχνουμε στα στερεά υλικά και φτιαχνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε τα 3 υπόλοιπα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Ενώνουμε τα μείγματα απαλά με μια σπάτουλα να μη ξεφουσκώσουν.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο στον αέρα.Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε οριζόντιες φέτες ή και σε μικρά κομμάτια, δεν έχει σημασία αν εχουν περισέψει μικρά κομάτια κατα το κόψιμο, όλα είναι χρήσιμα για τις γωνίες του ταψιού στο μοντάρισμα ή αν θα τα βάλετε σε ποτήρια.
- Μουσκεύουμε με τον καφέ να μαλακώσουν τελείως.
Για την κρέμα
- Σε μια κούπα κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις ζελατίνες με ένα ψαλίδι και προσθέτουμε 3-4 κσ νερό βρύσης.
- Αφήνουμε να μουλιάσουν 5 λεπτά. Αφού μαλακώσουν βάζουμε την κούπα στο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα να διαλυθουν τελείως. Αφήνουμε να κρυώσουν.Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα και το γλυκαντικό να γίνει ομοιόμορφο και λειο μίγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υγρή πλέον ζελατίνη και το αλάτι μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά σε μια αφράτη απαλή μους. Μοντάρουμε βάζοντας το μισο υγρό παντεσπάνι κάτω, τη μισή κρέμα επάνω και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια στρώση.
- Τέλος πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο με την "αχνη". Πρέπει να μείνει 5 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα ως την επόμενη μέρα.
Είναι τέλειο! Αν σας φαίνονται πολλά τα υλικά κάντε τη μισή δόση. Περιμένω εντυπώσεις! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7996 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |