Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan - Tiramisu Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από dianeira   
Κυριακή, 08/03/15
326b0fc5e261187c14f084fa1889c677_425
Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 2κσ κορν φλαουερ
  • 4κσ γάλα σε σκόνη
  • 2κσ γάλα
  • 6 ασπράδια
  • 1 κρόκο
  • 1 1/2 κγ baking powder
  • 6κσ γλυκαντικό ή κατα προτίμηση
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 500γρ τυρί κρέμα
  • 2 κρόκους
  • 6 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8κσ γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζ. δυνατό καφέ έτοιμο
  • 3κσ γλυκαντικό
  • 2-3 σταγ.αρωμα αμύγδαλο(προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

  • 1κγ κακάο
  • 1κσ γλυκαντικό
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, το γάλα σκόνη, το baking,το γλυκαντικό και ανακατεύουμε. Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε τον κρόκο, τις 2κσ γάλα και τρία απράδια. Το ρίχνουμε στα στερεά υλικά και φτιαχνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χτυπάμε τα 3 υπόλοιπα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Ενώνουμε τα μείγματα απαλά με μια σπάτουλα να μη ξεφουσκώσουν.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο στον αέρα.Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε οριζόντιες φέτες ή και σε μικρά κομμάτια, δεν έχει σημασία αν εχουν περισέψει μικρά κομάτια κατα το κόψιμο, όλα είναι χρήσιμα για τις γωνίες του ταψιού στο μοντάρισμα ή αν θα τα βάλετε σε ποτήρια.
  • Μουσκεύουμε με τον καφέ να μαλακώσουν τελείως.

Για την κρέμα

  • Σε μια κούπα κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις ζελατίνες με ένα ψαλίδι και προσθέτουμε 3-4 κσ νερό βρύσης.
  • Αφήνουμε να μουλιάσουν 5 λεπτά. Αφού μαλακώσουν βάζουμε την κούπα στο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα να διαλυθουν τελείως. Αφήνουμε να κρυώσουν.Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα και το γλυκαντικό να γίνει ομοιόμορφο και λειο μίγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με την υγρή πλέον ζελατίνη και το αλάτι μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά σε μια αφράτη απαλή μους. Μοντάρουμε βάζοντας το μισο υγρό παντεσπάνι κάτω, τη μισή κρέμα επάνω και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια στρώση.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο με την "αχνη". Πρέπει να μείνει 5 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα ως την επόμενη μέρα.

Είναι τέλειο! Αν σας φαίνονται πολλά τα υλικά κάντε τη μισή δόση.

Περιμένω εντυπώσεις!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7996
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-06-2015 22:52
 
Συγχαρητήρια για τη συνταγή, το τιραμισου βγήκε καταπληκτικό. Δεν ακολουθώ τη δίαιτα dukan απλα ψάχνω διάφορες υγιεινές συνταγές και μόλις ειδα αυτήν μου κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον. Παρολο που είχα αμφιβολίες για το αποτέλεσμα, τελικά ηταν υπέροχο σαν το αυθεντικό. Είμαι σίγουρη πως θα το ξανακανω :)
 
Eva7
2. 01-06-2015 23:25
 
Σ'ευχαριστώ πολύ! Ηθελα να πω σ'αυτούς που έχουν θέμα με τα ωμά αυγά, να χρησιμοποιούν βιολογικά ή ακόμα καλύτερα εάν ζουν κοντά σε κάποιον που έχει κοτούλες. Είναι ασφαλή. :)
 
dianeira

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/03/15 )